Parça Yıkama Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereknler

Etiketler


Henüz burada görüntülenecek bir içerik yok.

Sosyal Medya


Kullanacağınız parça yıkama makinasını seçmek zor olabilir, fakat doğru seçim sayesinde zamandan ve iş gücünden tasarruf edersiniz. Eskon Makina olarak her servise her firmaya uygun ölçüde parça yıkama makinası üretiyoruz. Parça yıkama makineleri müşterilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre özel üretim olarak da tasarlanabilir. Bu yüzden ürün yelpazemizi geniş tutuyoruz. Daha fazla seçeneğin olması müşterilerin ihtiyacına daha doğru yanıt vermek için önemli. Makineyi nerede kullanacağınız, aylık yıkama miktarı makine seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır.

Önemli Noktalar

Makineyi hangi alanda kullanacağınızı belirtin.
Temizlenecek parçaların ölçülerini netleştirin. Ölçüsü yüksek parçalarda pnömatik kapaklı makine seçimi yararınıza olur.
Günlük ne kadar yıkama yapacağını düşünün. Bu sayede su havuzu istediğiniz ihtiyaçları karşılar.
Makinenin boyutu işletmeniz için uygun mu kontrol edin.
Yıkayacağınız parçaların ilerleyen zamanda artma ihtimalini düşünün. İki farklı makine almak yerine tek makine ile yetinebilirsiniz.
Yıkanacak parçaların detayını iletin. Hammade, kirlilik oranı, parçaların yapısı alacağınız makine için önemlidir.
Bütçenizi gözden geçirin. Bütçeye göre opsiyonel seçenekleri ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

Bu maddeleri gözden geçirdikten sonra doğru parça yıkama makinası seçimi yapmak için hazırsınız demektir.

1000lik manuel parça yıkama makinası ve 1250lik parça yıkama makinası binek otomobillerin tamirini yapan servisler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Küçük ve yıkanması için çok yüksek basınca ihtiyaç duymayan parçalar için daha uygundur. Yağ sıyırıcı, otomatik su alma, aydınlatma ve buhar alma için fan gibi ekstra seçenekler makineye eklenebilir.
1500lük pnömatik parça yıkama makinası cam ekran seçeneği ile ağır vasıta tamiri yapan servisler için uygundur. Pnömatik kapak seçeneği ve 135 cm sepet çapıyla parçaları önden sepet arabası ile kolaylıkla yükleyebilirsiniz. 2 adet pompa bulunduğu için yüksek basınçlı yıkama yapar. Cam ekranı sayesinde yıkama bitmeden parçaların temizlik durumunu kontrol edebilirsiniz.

Yıkama Kimyasalı Kullanımı

Parça yıkama makinası ilacı kullanırken temizlenecek parçanın durumunu kontrol edin. Kirli ve yağlı parçalar için 2-3 kilo ilaç dökebilirsiniz. 2 kilo parça yıkama makinası ilacı ile suyu değiştirmeden 4-5 yıkama yapılabilir.
Parça yıkama makinesi ilacı alırken doğru seçim yapılmalıdır. Asit oranı çok yüksek ilaçlar ucuz fiyat yüzünden tercih edilirken makineye ve yıkanan parçalara kalıcı zarar verebilir. Farklı ilaçların kullanılması makinede hasar oluşturur ve garantiyi devre dışı bırakır.
İlacın fazla eklenmesi durumunda yoğun köpük oluşur ve yıkamayı zorlaştırır. Filtrelerin tıkanması ve suyun kirlenmesi durumunda temiz bir yıkama sağlanamaz.

Temiz ve etkili bir yıkama yüksek basınç, yüksek sıcaklık ve parça yıkama makinası kimyasalı olur. Parçaların çok kirli olmaması durumunda yalnızca yüksek basınç yeterli olabilir. Fakat uzun sürede oluşan ve parçada kalan kir ve yağın temizlenmesi için yüksek basınç, yüksek ısı ve parça yıkama makinesi kimyasalı kullanmak şarttır.
Parçaların yıkanması için yetkili operatör makinenin çalışma süresini ve ısı derecesini doğru ayarlamalıdır. Parça yıkama makinası girilen yıkama süresi ve yıkama derecesi ile otomatik yıkama yapar. Operatör temizlenecek parçaları sepete doğru şekilde yüklemeli ve yıkama öncesi sepet kontrol butonu ile parçaların herhangi bir yere değmediğinden emin olmalıdır.
Parça yıkama makinası araba motoru, şanzıman, blok, piston, rulman, civata gibi her çeşit parçayı kirden arındırmak için tercih edilir.

Yıkama Makinası Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncel olmayan teknolojilere sahip olan makineleri almaktan kaçının.
Parça yıkama makinesinin yedek parçası olan ürünlerle üretildiğini ve yedek parça tedarik imkanı olduğunu araştırın.
Düşük kaliteyi tercih etmeyin. Maliyet düşürmek için kullanılan parçaların doğru seçilmemesi makinenin ömrünü kısaltır.
Tam fiyatı almak için KDV ve nakliye dahil mi öğrenin.

Parça yıkama makineleri hakkında bilgi ve fiyat almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.