Endüstriyel Parça Yıkama Makinası Nasıl Çalışır?

Etiketler


Henüz burada görüntülenecek bir içerik yok.

Sosyal Medya


Oto tamir, ağır vasıta tamir ve oto yıkama sektörlerinde, tamir ve bakım yapan servislerin bir parçası olarak kullanılan parça yıkama makinası, şanzıman, motor, piston gibi parçaların temizliği için büyük bir öneme sahiptir. Yağlı motor parça temizliği, ürün kalitesini artırmak, daha iyi bir hizmet vermek için elzemdir. Bu ihtiyaçları karşılamak için Eskon Makina imalatı olan endüstriyel parça yıkama makineleri, otomobil ve arabalarda kullanılan küçük veya ağır vasıta araçlarda kullanılan büyük parçaların etkili bir şekilde temizlenmesine imkan tanıyan önemli makinalardır.

Endüstriyel Parça Yıkama Makineleri Nasıl Çalışır

Endüstriyel parça yıkama makineleri, sıvı deterjanlar, katı deterjanlar veya çözücülerle birlikte kullanılan yüksek basınçlı ve 80 dereceye kadar çıkan sıcak su kullanarak parçaları yıkar. Bu makineler pnömatik ve manuel kapak seçeneğine sahiptir. Yıkama işlemi şu adımlardan oluşur:

  1. Hazırlık: Şanzıman parçaları, motor parçaları gibi yıkanacak parçalar, endüstriyel döner sepetli parça yıkama makinesine yerleştirilmeden önce katı yağların, parçaların ayrılması gibi ön temizlik işleminden geçirilir. Gres yağı gibi katı yağların ayıklanması, yağlı motor parça yıkama makinesinin verimliliğini artırır.
  2. Yıkama: Parçalar, yüksek basınçlı su ve yüksek sıcaklıktaki su ile temizlenir. Parça yıkama makinesi tozu, döner sepetli parça yıkama makinesi ilacı veya çözücüler, sıvı yağ, gres ve diğer yağları ve kirleri yıkamada yardımcı olur. Sıcak su havuz haznesinde korunur ve sirkülasyon ile yıkama yapılır.
  3. Durulama: Temizlenen parçalar yıkamadan sonra durulanır. Bu sayede motor parça yıkama makinesi kimyasalı veya çözücü artıklarının temizlenmesini sağlanır. Durulama için kullanılacak su temiz olmalıdır.
  4. Kurulama: Parçalar kullanıma hazır hale getirilmeden manuel olarak kurutulması veya hava üfleme ile kurutulması tavsiye edilir. Bu sayede yağdan ve kirden arıtılmış parça rahatlıkla araçta kullanılabilir.

Oto yıkamacılar, araba tamir servisleri, araba bakım servisleri, ağır vasıta servisleri ve araba servisleri gibi işletmeler zaten var olan işletmesini geliştirmek için veya yeni bir iş kurmak için yağlı parça yıkama makinesi fiyatı almak isteyebilir.